Laat God geen deel zijn van je leven

Laat God geen deel zijn van je leven. Of anders gezegd, laat God niet slechts een deel zijn van je leven. Nog te vaak betrap ik mezelf erop dat ik God niet overal bij betrek en op mezelf gericht ben. En als ik om me heen kijk, ben ik niet de enige. Ik werk hieraan, door de leiding en kracht van de Heilige Geest en deel dit met jou zodat jij dat ook gaat doen.

Voor sommigen speelt God een rol wanneer ze naar de kerk gaan, zondags of op een doordeweekse bidstond. Anderen voegen hieraan ook nog dagelijkse stille tijd toe, waar ze God centraal zetten voor één of twee uurtjes per dag. Maar wil God niet dat we ons hele leven aan Hem toewijden? We zijn gemaakt om hem te aanbidden, elk uur van de dag.

Wanneer we tot geloof in Jezus Christus zijn gekomen, zijn we gestorven aan onszelf, zo staat er in Zijn Woord. We leven niet langer door het vlees maar door de Geest (Galaten 5:24-25) en we zijn één geworden met Christus dood en opstanding (Romeinen 6:4). Zo volgen we Jezus, en zijn we net als Hij gericht op Gods eer en Gods wil.

Wie Jezus wil volgen, laat het oude leven achter zich met al zijn begeerlijkheden. Of kunnen we soms twee heren dienen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *