Studiekaart over de Bijbelse feesten

De Bijbelse feesten worden ook wel Joodse feesten of feesten van Israël genoemd. In Leviticus 23:4 worden ze in het Hebreeuws מועדי יהוה (mō-w-‘ă-ḏê Yah-weh) genoemd, wat letterlijk ‘aangewezen tijden van Jahweh’ betekent.

God wees deze tijden aan tijdens de uittocht uit Egypte. Elk feest bevat rijke profetieën die stuk voor stuk in het Nieuwe Testament worden aangehaald door de verschillende brievenschrijvers. De Israëlieten werden bijvoorbeeld opgeroepen om alle zuurdesem uit hun huizen te verwijderen. Hierover wordt in het Nieuwe Testament uitgelegd dat zuurdesem een beeld van de zonde is, die wij uit ons leven moeten verwijderen. Wij moeten ook ongezuurd zijn, zoals Jezus ongezuurd is (1 Korintiërs 5:7-8).

Be Purified heeft een studiekaart ontwikkeld van de 7 feesten die in Leviticus 23 genoemd worden. Deze kaart kun je gebruiken voor een Bijbelstudie, persoonlijk of in een groep. We delen deze kaart uit aan iedereen die daarin geïnteresseerd is. Indien gewenst en mogelijk voor ons, verzorgen we ook een bijpassende Bijbelstudie.

Studiekaart downloaden

Je kunt hier ook een digitale versie van de studiekaart downloaden. Het PDF-bestand kun je openen met de meeste browsers en apparaten.

Vragen?

Heb je vragen over deze studiekaart? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen door een e-mail te sturen naar info@bepurified.org.